港姐出身的盧淑儀於1992年奪冠軍後不久,便與李克勤相戀,2人自2006年結婚後,先後誕下2子,分別為現年11歲的Ryan及9歲大的Rex。

克勤近年密密北上開騷登台,盧淑儀則留港照顧一對兒子,只間中做「跟得夫人」,本月初便陪過克勤到西藏拉薩開騷。

Emily昨日家有喜事!

佢喺網上甫出妹妹婚禮照,原來妹妹在巴黎出閣。

相中見兩姊妹肉緊相擁合照,又齊齊擺出嘟嘴表情,隔住個mon都feel到佢哋幾咁開心!其中一張,Emily仲拍低妹妹同妹夫錫錫照,溫馨甜蜜!佢留言話:「祝你哋永遠幸福!一個好難忘嘅婚禮。」

錫到妹妹燶嘅Emily送上祝福之餘,不忘叮囑妹夫,要把妹妹視如女王般看待。其實當年Emily結婚時,妹妹就擔任佢伴娘,如今到Emily送上最真摰嘅祝福畀妹妹!

不過,盧淑儀相中未見老公克勤及一對兒子的身影,其中在克勤的社交網站中,見到他放了一段搭火車時,在車廂拍攝的短片,並透露自己前往湖南的永州,而盧淑儀有讚好老公的post,相信她亦體諒老公因公缺席。

盧淑儀出post後,好友邱李茂琪及陳貝兒等都有留言恭賀。

Emily一向都同家人感情要好。

盧淑儀去年公開的家庭聚會照中,也見到其胞妹及未婚夫的身影。

(綜合報道)