全晚嘉賓「車輪轉」,他先後邀請譚嘉荃、特意從澳洲回港的老拍檔小雪、「新聞之花」陳嘉倩上台獻唱,更誠邀坐在觀眾席的黎瑞恩(小恩子)上台合唱《長流不息》。

小恩子一上台就笑話:「個場好少人,冇乜掌聲!」

又揶揄漢洋跳舞好尷尬似甩手操,全場爆笑!

漢洋於麥花臣場館舉行入行30周年演唱會。

至個唱尾聲階段,漢洋突然向觀眾投下「震撼彈」,落台走向觀眾席拖了一位與他貌似的小男孩Hin Hin上台,而漢洋更自稱「做人阿爸」,令全場極為震驚!

意想不到一直自稱甚有女人緣、緋聞纏身的漢洋竟秘密榮升人夫兼人父!

他帶仔上台時風騷笑問:「似唔似樣?」Hin Hin神回:「啱啱起身,平時10點就瞓,眼瞓就瞓㗎啦!」

漢洋冇咁好氣話:「但你瞓咁耐?老竇開騷都瞓?」引全場哈哈大笑!隨後父子檔上陣,合唱《You raise me up》,漢洋更Sweet爆跪低拖住仔仔唱歌,見Hin Hin相當淡定,唱畢更獲觀眾拍手歡呼。

漢洋護送仔仔回座位後再自爆:「呢個(仔)唔出聲㗎!仲有個㗎!嗰個好惡,唔敢掂,一掂就好似會一巴摑落嚟咁!成日話我冇拍拖,其實我同嗰位(太太)19歲到依家,佢係我第一位女朋友!」誓以行動打破多年來的緋聞「傳說」!

最後漢洋再次落台同Fans邊握手邊唱出《朋友》,為首場個場畫上號句。

(on.cc)