黎姿(GiGi)細佬黎嬰於2007年發生車禍,之後生活要與輪椅為伴,當年係TVB當家花旦嘅黎姿毅然放棄演藝事業,決定代弟打理醫學美容公司生意。

黎姿同老公馬廷強花咗好多心力照顧細佬黎嬰同打理公司,將公司發展到上市真係一啲都唔簡單。

黎姿 老公的圖片搜尋結果

今日仲有個好消息!原來黎嬰已經唔使輪椅、柺杖都企到起身!

黎姿喺IG post咗幾張相,佢蹺住細佬黎嬰,而黎嬰就輕倚公司嘅接待處,兩個都笑得好開心。

黎姿喺IG留言:「一路走來不算容易:從第一間店開始,得以增建了中環、尖沙嘴店,加上擴充銅鑼灣店的空間,今年公司總共裝修了18,000平方呎,踏上新的里程。

每次我感到疲憊的時候,都會感到有一股強大的力量在背後支持我、鼓勵我。我弟弟十多年來為生命而奮鬥,雖然他失去了自由行動的能力,但他依然擁有堅定的意志,積極的觀念,以及對生活的無限熱愛。每一次我在工作上遇到難關,他不屈不撓的精神總會重新燃點起我對工作、對醫學美容行業、對生命的熱誠。

今天,弟弟可以站起來與大家見面,我真的非常非常感動。他的堅毅精神是令我不斷進步的動力,我會繼續奮鬥下去。」

網民都紛紛留言恭喜佢哋,仲話佢哋姊弟情深超感動!

(綜合報道/IG/Apple Daily)