日前佢約埋好姊妹甘比陳凱韻、紅姑鍾楚紅,喺餐廳食晚飯慶祝時,遇到大後日就68歲生日嘅譚詠麟都喺同一間餐廳食生日飯,真係相請不如偶遇,兩位壽星同甘比、紅姑一齊拍片影相留念,佢同阿倫各捧一個蛋糕,仲多謝阿倫請食飯,偷偷幫佢哋埋單!

原來噚日係Sammi鄭秀文46歲生日呀!

Sammi喺IG留言:「嘻嘻!在餐廳巧遇校長,他提早慶祝生日,mi也是提早慶祝生日。於是…..我們交換了蛋糕吃。校長還請我們三個女人吃飯,偷偷埋了單啊!多謝校長。?? #難得的遇上 #緣份 #珍惜身邊對你好的人 #簡簡單單跟好朋友一起食飯就是最好最好的慶祝」

Sammi手上捧住係一個榴槤蛋糕,好精緻呀!3個好閨蜜一齊影合照。

 

Sammi留言:「昨晚三個人簡單地慶慶祝,吃燒肉,由於mi要Keep fit 和保持聲帶for 明天的演出,只準自己吃了少許,但其實凡是好朋友好姊妹相聚,於我來說,吃相對來說只是其次,因為聊天和開心地聚在一起已經是我的美味主菜。估不到二人竟然準備了榴?蛋糕,感動啊!哈哈!忍不住吃了……(雖說我要keep fit…..??) 是夜,還遇上譚校長在同一餐廳,他請我們吃飯。嘻嘻!多謝譚校長。佢年年25歲,但mi明天就46歲了。時間過得真快,mi人生中最重視的三樣東西:家庭、朋友(好姊妹)、天父,都豐  豐富富們在我生命裡面,好感恩了啊!不求什麼了,工作時儘力儘心,做完就放下。見朋友見姊妹的時候,最開心。#珍惜每份真心 #千年如一日嘅友誼 #低低BB開開心心」

 

原來Sammi嘅演出係同Fans聚會,佢亦有係ig分享照片,留言:「先感謝大家之前嘅祝福,祝福不嫌多,yeah!!冇咩求,但願身體健康。人人有工開,人人有飽飯食,生活中過關斬將,凡事心存喜樂。繼續 Creo en Mi, 相信自己。千年如一日,愛人愛己,世界和平,肥極唔肥…..#越來越重視生日 #珍惜生日」

 

 

 

(ig / appledaily)