藝人鄭嘉穎與陳凱琳(Grace)今日於峇里成婚,修成正果!

 

Grace穿上一件非常性感的Deep V婚紗,據知一對新人讀誓詞讀到喊,嫁女的陳媽媽與娶新抱的鄭媽媽都亦流淚,十分感動。見證女兒出嫁,陳爸爸強忍男兒淚,表現興奮又開心!其中嘉穎透露媽媽常常問他甚麼時候結婚,他則笑指可能生完BB才會結婚,令媽媽相當失望,所以他即場向媽媽說:「Sorry媽咪,嚇咗你咁耐。」

嘉穎對Grace宣讀誓詞時冧到爆,直言認識她前,未明白之前的想法,因為生命中仍未遇到她!他說:「你帶畀我嘅喜悅、快樂,係從來未試過,你令我想組織家庭,同你拍拖一年左右就向你求婚,但當時時機未成熟而要等到今年,多謝你答應嫁畀我,無論以後條路係點,我哋一齊行落去,我會照顧你一生一世,I Love You So Much!」

今天早上嘉穎進行接新娘儀式,為娶得美人歸,他有求必應,在Grace要求下,他更唱出自己歌曲《一千個願意》,又抱起Grace由走廊行入大廳,足足200呎路程,向雙方家長進行斟茶儀式!

鄭嘉穎接受訪問,他笑言:「冇辦法啦,為咗娶老婆,乜都要做啦,今次算好簡單,Grace嘅好姊妹好易話為,只係抱咗佢同埋唱咗首歌啫!」嘉穎講到婚禮感受時坦承十分感動:「我見Grace行入教堂我已經忍唔住,都流咗兩滴眼淚,亦都好感觸,大家講咗好多真心話,其實我覺得我哋嘅婚禮比起其他婚禮好唔同,除咗有一段好offical嘅誓詞之外,自己都講咗一段對對方心目中嘅感覺,呢段係我哋兩個都好感動,多謝大家嘅祝福,多謝晒。因為我哋想一切從簡而隆重嘅禮婚,所以之前就唔通知大家(傳媒),亦都唔想大家辛苦。」

鄭嘉穎又感激各位親友遠道而來參加他們的婚禮:「我要好多謝每一位參加我哋婚禮嘅朋友,其實四、五個月前通知佢哋,佢哋因為工作嘅關係都要度期,亦好多謝佢哋百忙中抽空嚟見證我哋婚禮。」

 

 

(on.cc)