張家輝自導自編自演嘅新戲《低壓槽》,噚晚喺九龍灣國際展貿中心舉行首映。陳慧琳(Kelly)特登撐場。

咁夜都出席撐場,Kelly笑言冇得幫兩個仔做功課。講到黎明最近做咗爸爸,問到Kelly有冇見過BB相?佢話:「冇喎,我唔會咁八卦嘅,不過我個心都想睇,但係我就唔會特登問佢拎嚟睇,有機會撞到先會問佢。BB一定係可愛㗎喇。」

有冇啲育兒心得可以分享下俾黎明?Kelly話:「其實佢要有心理準備會有好多人影佢,好似上次喺醫院咁,我都好明白佢嘅心情,因為當時我生第一個嘅時候好多傳媒都喺醫院,包圍晒成間醫院咁。」

Kelly仲話當時喺醫院感覺好似抖唔到氣:「可能係因為我第一次生啦,其實小朋友遲早都要返學,你保護得佢幾多吖,所以自己要調節個心理,有一日就會接受到,好似我依家兩個仔返學咁,就算冇記者都會有家長去影,放落啲社交平台嗰到傳媒又會拎嚟登,所以自己一定要調適,唔好唔開心。」

黎明 (資料圖片)

 

 

 

(on.cc / apple daily)