陳啟泰宣傳ViuTV節目《有病有真相》,分享自己十多年的保健心得。

「我2002年開始失眠,因為食咗保健食品七日,就失眠咗15年,所以話有啲嘢身體唔係咁吸收,又好似我一直以為自己熱底,係咁飲涼茶,結果仲怕凍過啲女仔,係近兩年開始食多啲溫性食物,失眠改善番八成。呢個節目我會同大家分享一啲呢十幾年學到嘅嘢,有啲健康小Tips,中西醫資訊都會講。」

問有否興趣主持新遊戲節目,他表示尚要多作了解,但近年的確少了一些大型送錢遊戲節目,再搞是好事。

講到近況,陳啟泰表示最近多拍攝網劇,最想演壞人、黑幫。

「我入行就30年,七成時間做主持,對未試過嘅角色都有憧憬,想演多啲壞人,有啲老正角色我都推咗,依家鬚都白,接工作一係好玩一係好多錢。」

問到TVB有冇搵佢,陳啟泰表示:「2001年有,但當時啱啱簽咗亞視,到近兩年好多亞視人入TVB,其實TVB都有搵我,但我太耐冇簽長約,部頭形式就可以傾。」

(on.cc 東網)

留言