劉美君(Prudence)因綵排紅館個唱而受傷,在社交網上載雙腳紮滿繃帶的受傷相。原來除身體受傷外,她更受情創,首度承認跟拍拖8年的混血兒男友Steve分手。

早前她與相戀8年、已達談婚論嫁的混血兒男友Steve低調分手,不過她不欲影響個唱,加上不想外界將焦點放在感情事上,故每當受訪被問及男友時,她只輕輕帶過。

經歷兩段婚姻的Prudence,其實早在月前在社交網透露心聲,於9月中曾指「nice to be single and available again」、「享受獨身生活中」、「兩個人要掙扎來維持,倒不如分開,勉強無幸福」。

Prudence接受訪問首度自爆已分手。

「既然大家都問起佢,不如我講出嚟,我哋分咗手,雖然我哋相處咗8年,我發現大家喺人生價值觀唔同,相處期間都有拗撬,咁不如分開,俗語嗰句係『因為了解而分開』,之前唔想講係唔想人哋以為我宣傳。」

Prudence又叫大家不用擔心其傷勢:「因為有一Part係好似畀人圍剿咁,有啲拉扯,我又着高踭鞋,加上有啲舊患,所以我去睇跌打去瘀,唔想對腳又黑又瘀咁,綵排時間都好長,排4個鐘至8個鐘不等。」

(on.cc 東網)

留言