藝人海俊傑與太太Effie於北角一間酒店設婚宴,一眾圈中人包括:王書麒與太太許秋怡、陳浩民同太太、何華超、李璨琛、姜大偉、張學潤、關寶慧、葉佩雯和黃佩霞等亦先後到賀。

王書麒與太太許秋怡夫婦受訪時,秋怡說:「未入行前已識海俊傑,後來二人相認,仲喺內地一齊做嘢,14年前我哋結婚佢都有嚟飲,所以今日到佢結婚,我有騷都唔接,推Job都嚟見證。(教佢哋夫妻之道?)佢哋兩公婆都好好,反而我同書麒成日鬧交,不過老公話呢啲係增進感情。」

及後他們夫婦更自爆,14年前結婚都沒有註冊,書麒說:「都好想同秋怡註冊,秋怡仲話唔想喺香港,佢講笑話美國註冊好,離婚都快啲,啋!」秋怡在旁謂:「依家註冊都好方便,叫律師返嚟屋企,着睡衣都得!我哋呢21年感情(包括拍拖)都好好,其實一紙婚書唔重要,二人感情好就得,只係保障方面,如果我有大手術,書麒冇得幫我簽字!(仔仔知嗎?)佢都知,都冇催,但我哋一定會做,喺我出年7月20號生日註冊囉,當生日禮物。」

(on.cc東網)

留言